TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tiraspolul a interzis trecerea frontierei de către mașinile cu numere de înmatriculare din Moldova

Tiraspolul a interzis trecerea frontierei de către mașinile cu numere de înmatriculare din Moldova

Începînd cu 24 ianuarie curent, Tiraspol va introduce interdicția de traversare a frontierei moldo-ucrainene de către mașinile cu numere de înmatriculare ale R. Moldova, transmite Noi.md.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, astăzi a fost trimis o adresare oficială reprezentantului pe probleme politice din Moldova, precum și participanților internaționali la formatul 5+2, precizînd că, în conformitate cu decizia Consiliului de Securitate al Republicii Moldovenești Nistrene, drept măsură de răspuns, din 24 ianuarie curent este introdusă restricția de trecere a frontierei de stat a Transnistriei și Ucrainei pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate în Republica Moldova și conduse de cetățeni locuitori permanenți ai Moldovei și care dețin permis de conducere al Republicii Moldova. "


Trebuie menționat faptul că la ultima ședință a Consiliului de Securitate din Transnistria din 14 ianuarie, s-a discutat despre faptul că serviciile de frontieră din Moldova împiedică trecerea frontierei a cetățenilor transnistreni în mașini cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene sau chiar cu numere neutre, dar cu permis de conducere eliberat în Transnistria. Tiraspolul remarcă faptul că, chiar dacă mai devreme Chișinăul a avut întrebări cu privire la plăcuțele de înmatriculare, în ceea ce privește permisele de conducere nu au existat niciodată întrebări, dar acum au apărut. Și, potrivit părții transnistrene, aceasta este o încălcare clară a acordurilor încheiate anterior de Chișinău și Tiraspol privind recunoașterea reciprocă a documentelor.

În același timp, Biroul pentru Reintegrare a Moldovei a anunțat anterior că în data de 10 ianuarie curent, în regim de testare a fost suspendată aplicabilitatea procedurii de traversare a frontierei de stat, cu titlu de excepție, în cadrul căreia mijloacelor de transport, luate la evidență de către structurile de la Tiraspol, le-a fost permisă trecerea frontierei de stat moldo-ucrainene. Această măsură se desfășoară în vederea evaluării eficienței funcționalității punctelor de înregistrare a mijloacelor de transport din or. Tiraspol și or. Râbnița și înmatriculării autovehiculelor din Transnistria la Agenția Proprietății Publice, precum și întru informarea cetățenilor despre necesitatea înregistrării corespunzătoare a unităților de transport din proprietatea acestora și a obținerii plăcilor de înmatriculare „neutre”, precum și a certificatelor de înregistrare și a permiselor de conducere de modelul stabilit.

Decizia cu privire la termenii de aplicare a regimului de testare menționat și privind oportunitatea prelungirii procedurii de excepție pentru traversarea frontierei va fi luată în baza informațiilor parvenite de la Poliția de Frontieră. Locuitorii din Transnistria vor fi informați suplimentar despre deciziile luate în acest context.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load