COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Termenul de autoizolare în Transnistria poate fi redus pînă la trei zile

Termenul de autoizolare în Transnistria poate fi redus pînă la trei zile

Cetățenii care au sosit pe teritoriul Transnistriei vor putea scurta perioada de aflare în carantină pînă la trei zile (maxim) necesare pentru efectuarea procedurii de testare PCR și obținerea rezultatelor cercetării de laborator a biomaterialului.

După cum se menționează, aceste persoane vor putea ieși din casă exclusiv pentru a vizita instituția medicală în care se efectuează testarea și strict cu respectarea tuturor cerințelor de carantină de aflare în siguranță în societate în condițiile pandemiei. Certificatele privind absența confirmată de laborator a COVID-19 vor fi emise în două limbi – rusă și engleză. Sînt considerate valabile și documente similare eliberate în alte țări cu mai puțin de 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Transnistriei", se menționează în hotărîrea Sediului Operativ.

Se menționează faptul că persoanelor juridice li se recomandă să aloce fonduri pentru testarea expres planificată sau operativă a angajaților, cu privire la detectarea purtătorilor virusului în rîndul personalului. Din cele 27000 de mii de teste procurate la mijlocul lunii trecute, în depozitele sistemului de sănătate au rămas jumătate. A fost perfectată comanda pentru procurarea a încă 20.000 de unități.


Potrivit informațiilor, cel mai mare consum al testelor se așteaptă în luna august, cînd va începe testarea activă reprezentanților din sfera educației – personalul grădinițelor, iar mai aproape de septembrie –vcadrele didactice și corpul profesoral-didactic din instituțiile medii de specialitate și universități.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load