Stol imens de cocostîrci, observat de localnici deasupra Tiraspolului

1 sep. 2022,, 19:30   Transnistria
2234 0

Toamna și-a intrat oficial în drepturi! Scăderea temperaturii aerului, vîntul rece și ploaile tot mai dese vor conduce la faptul că păsările migratoare vor fi nevoite să zboare în țările calde, pe perioada iernii. În regiunea transnistreană, localnicii au observat un stol uriaș de păsări, care se pregăteau să-și înceapă lunga călătorie, informează Noi.md cu referire la realitatea.md.

Curios este faptul că masculii ajung la cuib cu cîteva zile mai devreme decît femelele. Berzele se împerechează in perioada aprilie-mai, procesul fiind precedat de „jocuri” speciale .

Masculul consideră că prima femelă care apare la cuib este a lui. Totuși, dacă în scurt timp își va face apariția o altă femelă, între ele va începe lupta pentru dreptul de a deveni mamă, luptă la care masculul nu participă. Femela cîștigătoare rămîne, iar masculul „o invită” în cuib.

Cînd împlinesc 70 de zile, berzele tinere devin independente. De regulă, ele zboară în regiunile calde în a doua jumătate a lunii august sau în prima jumătate a lunii septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?