COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Stare de urgență în stînga Nistrului

17 mar. 2020,, 07:40   Transnistria
3279 1

Liderul de la Tiraspol a decretat stare de urgență în regiunea transnistreană, în legătură cu răspîndirea infecției cu Covid-19. Cu toate acestea, informații oficiale despre eventuale cazuri suspecte sau confirmate, administrația din stînga Nistrului nu oferă.

Anunțul a fost făcut în această seară de către administrația de la Tiraspol. Liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret prin care a emis stare de urgență în stînga Nistrului.

Starea de urgență a fost decretată pentru 19 zile.

Documentul prevede, printre altele, să fie instalată carantina și să fie desfășurate ample măsuri de dezinfectare;

Să fie interzisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul regiunii, cu excepția diplomaților, membrilor organizațiilor internaționale.


Cetățenii sînt obligați să îndeplinească formulare speciale la ieșirea din regiune, iar cei reveniți, să stea în regim de autoizolare timp de 14 zile, sub monitorizarea medicilor.

Se interzic manifestațiile publice și se închid instituțiile din domeniul serviciilor, cum ar fi restaurantele, saloanele de frumusețe, centre de distracții, cinematografe, teatre.

Decretul va intra în vigoare în mai puțin de 6 ore, însă informații oficiale despre eventuali suspecți su infectați cu Covid-19 nu există.

Site-urile oficiale din stînga Nistrului publică doar numere de telefoane ale „liniilor fierbinți” la care oamenii se pot informa despre coronavirus. De asemenea, locuitorii regiunii sînt îndemnați să anunțe la linia fierbinte despre cetățeni reveniți din străinătate, suspectați de coronavirus și care nu respectă regimul de autoizolare.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽