COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sanatoriile și grădinițele pentru copii din stînga Nistrului își vor relua activitatea după 15 iulie

Sanatoriile și grădinițele pentru copii din stînga Nistrului își vor relua activitatea după 15 iulie

Regulile de carantină încep să se relaxeze în stînga Nistrului.

Așa-zisele autorități de la Tiraspol au avut astă o ședință în cadrul căreia au decis, că după 15 iulie, va fi reluată activitatea sanatoriilor, a taberelor de vară și a grădinițelor. Totuși, potrivit site-ului așa-zisului președinte, nicio instituție nu se va redeschide înainte de a fi verificată minuțios de Comisia de Sănătate Publică. Totodată, pe teritoriul sanatoriului vor fi admise doar persoanele care locuiesc în stînga Nistrului, scrie agora.md.

Serviciul sanitar-epidemiologic de la Tiraspol consideră că la grădinițe copiii vor putea reveni începînd cu data de 20 iulie. Chiar și așa, revenirea se face în etape și doar pentru copiii cu vîrste cuprinse între 3 și 7 ani. Grupele de creșă vor rămîne, în continuare, închise.


În prima etapă va fi deschis un număr limitat de instituții. Personalul implicat în educarea și îngrijirea copiilor va fi testat și instruit pentru munca pe timp de pandemie.

AGORA amintește că toate grădinițele și școlile din țară au fost închise pe 11 martie, în contextul pandemiei de coronavirus. Ulterior, în țară a fost declarată stare de urgență pînă pe data de 15 mai.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load