TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Restabilirea legăturii telefonice între cele două maluri ale Nistrului depine de operatorii naţionali

Restabilirea legăturii telefonice între cele două maluri ale Nistrului depine de operatorii naţionali

Compania regională de telecomunicații Interdnestrcom ar putea să fie înregistrată sub jurisdicția Republicii Moldova și create astfel condiții pentru reluarea legăturii telefonice între ambele maluri ale Nistrului.

Guvernul a dat aviz pozitiv la o inițiativa legislativă privind modificarea articolului 97 din Legea comunicațiilor electronice.

„Ajustarea legii este necesară pentru implementarea deciziei protocolare cu privire la măsurile de organizare a interacțiunii în domeniul telecomunicațiilor, semnată la 25 noiembrie 2017. Prin această decizie se creează condiții pentru avansarea negocierilor privind înregistrarea sub jurisdicția Republicii Moldova a operatorului regional de telecomunicații Interdnestrcom și interconectarea telefonică între ambele maluri. Guvernul va putea oferi compensare operatorilor Orange și Moldcell pentru retrocedarea, în limitele teritoriale, a frecvențelor din banda 800 de megaherți, iar autoritatea de reglementare va înregistra în baza legislației moldovenești operatorul de la Tiraspol”, a menționat ministrul economiei și infrastructurii Chiril Gaburici.

Procesul, precum se cunoaște, are loc cu medierea OSCE.

Ministrul economiei și infrastructurii a mai adăugat că modificarea legislativă nu va avea efecte juridice directe pînă nu se realizează cesiunea benevolă de către operatorii naționali. Totodată, această decizie „este un semn clar că Republica Moldova face pașii necesari pentru integrarea regiunii transnistrene în cîmpul său legal”.

Legătura telefonică dintre cele două maluri ale Nistrului a fost întreruptă în anul 2003.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load