Proprietarii terenurilor agricole din Dubăsari vor primi compensații

Proprietarii terenurilor agricole din Dubăsari vor primi compensații

Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol vor primi compensații pentru pierderile suportate în anii 2017-2018, în urma imposibilității de a-și lucra loturile de pămînt.


O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 


Mijloacele vor fi alocate din fondul de rezervă al Guvernului, sub forma unor plăţi directe, în mărime de 1229,68 de lei per hectar. Astfel, pentru perioada 2017-2018, primăria comunei Cocieri va primi 4,02 milioane de lei, primăria comunei Coșnița – 2,68 milioane de lei, iar primăria satului Doroțcaia – 6,82 milioane de lei. De asemenea, sprijin va fi acordat fermierilor din Molovata Nouă, în sumă de 1,12 milioane de lei și celor din satul Pîrîta, în valoare de 1,3 milioane de lei. 


Mijloacele alocate primăriilor, în valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei, urmează a fi repartizate în baza unui regulament elaborat și aprobat de consiliile locale. Alocațiile vor permite acoperirea plății pentru arendă, care ar fi fost oferită de către arendaș în cazul lucrării terenurilor și va contribui la dezvoltarea localităților din zona de securitate. Compensații similare au fost acordate şi în anii precedenţi.  


Amintim că agricultorii din raionul Dubăsari nu au avut acces la terenurile situate după traseul Tiraspol-Rîbniţa din anul 2014, iar în urma negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol accesul la loturile de pămînt a fost restabilit pentru un termen de 20 de ani, începînd din 1 august curent.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load