Numărul deputaților transnistreni va fi redus

Numărul deputaților transnistreni va fi redus

În timp ce la Chișinău se organizează referendumuri consultative privind micșorarea numărului de deputați, transnistrenii au și votat o astfel de lege în prima lectură.


Inițiativa prevede reducerea numărului de deputați de la 43 la 33. Potrivit autorilor proiectului, acest lucru va duce la o gestionare mai eficientă și la reducerea cheltuielilor pentru instituția respectivă. Conform unor calcule preliminare, economiile vor fi de aproximativ 20 de milioane de ruble anual.


Pe lângă optimizarea așa-numitului consiliu suprem, inițiativa prevede și reducerea angajaților în consiliile raionale. Astfel, în organul reprezentativ nu vor mai fi aleși deputați din state, iar interesele cetățenilor vor fi apărate de către președinții consiliilor raionale - șefii administrațiilor localităților. 


Potrivit Galinei Antiufeeva, vicepreședinta așa-numitului consiliu suprem, numărul total al autorităților va fi redus cu aproape 20%. Propunerea deputaților a fost susținută de către reprezentanți organizațiilor civile și a președintele Vadim Krasnoselsky.


Drept urmare, proiectul de lege a fost susținut de către 32 de deputați din cei 33 prezenți în sala de ședințe. Documentul va fi discutat în trei lecturi, ulterior se va trimite președintelui pentru promulgare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load