TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hotărît! Magazinele duty-free din regiunea transnistreană vor fi închise

Hotărît! Magazinele duty-free din regiunea transnistreană vor fi închise

Parlamentul a aprobat abrogarea unor articole din Codul Vamal, în ceea ce vizează activitatea magazinelor duty-free aflate pe teritoriul temporar necontrolat de către organele constituționale care constă în comercializarea mărfurilor sub supraveghere vamală, fără aplicarea măsurilor de politică economică, la punctele internaționale de trecere a frontierei de stat.


„În primele cinci luni ale anului 2019, au fost comercializate în magazinele duty-free aproximativ un miliard de țigarete”, a declarat ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță, în cadrul ședinței Parlamentului.


Potrivit notei informative a proiectului, organele vamale s-au confruntat cu un șir de deficiențe în exercitarea atribuțiilor ce le revin prin prisma normelor stipulate, fiind imposibilă monitorizarea fluxului de mărfuri ce sînt comercializate în incinta magazinelor duty-free.


„Scopul este exclusiv de a face bani negri pentru că, între 2015 și 2019, această companie a avut un rulaj de 2,8 miliarde de lei, dintre care 75% din volumul mărfurilor erau ilicite. Schema era destul de sofisticată pentru că în schemă erau implicați atît colaboratori ai Poliției de Frontieră, cît și ai Serviciului Vamal”, a precizat în ședință și deputatul Sergiu Litvinenco.


Astfel, Parlamentul a decis modificarea Codului Vamal pentru a exclude eventuale forme de fraudă economică. Respectivul proiect de lege va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load