Fumatul țigărilor electronice în locurile publice va fi interzis în Transnistria

Fumatul țigărilor electronice în locurile publice va fi interzis în Transnistria

În Transnistria fumatul țigărilor electronice și al narghilelor în locurile publice va fi interzis. Autorul unor astfel de modificări în lege, Grigori Diacenco, a subliniat că „în ultima vreme au apărut în regiune numeroase vape baruri, dar și baruri pentru narghilele.

Iar ceea ce ne îngrijorează e că în aproape toate localurile de divertisment pot fi utilizate dispozitivele care imită fumatul. În acest sens, numeroasele vape baruri și magazinele de narghilea, precum și cele specializate, care vînd diferite dispozitive, ce imită fumatul sînt în creștere în țară. Deosebit de alarmant este faptul că minorii devin cumpărători frecvenți ai acestor magazine”, se spune în nota explicativă. 

Astfel, va intra în curînd în vigoare interdicția de a fuma țigări electronice și narghilea în locuri publice, inclusiv în locurile de divertisment, parcuri, locuri de joacă și așa mai departe.De asemenea, va fi interzisă vînzarea dispozitivelor, care imită fumatul minorilor. 

"Adoptarea acestui proiect de lege va reglementa la nivel de stat restricțiile privind utilizarea dispozitivelor, care imită fumatul de tutun și consumul de amestecuri pentru narghilele, ceea ce va avea, cu siguranță, un impact pozitiv asupra sănătății cetățenilor noștri, prevenind și reducînd răspîndirea acestui obicei dăunător în rîndul minorilor", este convins Grigori Diacenco. Proiectul de lege a fost adoptat în prima lectură, informează novostipmr.com.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load