COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Cetățenii din Transnistria trebuie să înțeleagă că fără Moldova, ei nu au viitor

Dodon: Cetățenii din Transnistria trebuie să înțeleagă că fără Moldova, ei nu au viitor

Locuitorii din stînga Nistrului trebuie să înțeleagă că fără Moldova, fără malul drept al Nistrului, Transnistria nu are viitor. Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul emisiunii săptămînale „Președintele răspunde”.

Șeful statului a amintit că 300 de mii de cetățeni care locuiesc în stînga Nistrului au buletin de identitate al Republicii Moldova.

„Noi sîntem o sigură țară. Noi toți sîntem cetățeni ai Republicii Moldova”, a declarat Dodon.


Președintele susține că aproape 70 la sută din toată producția din Transnistria, direct sau indirect este legată de Chișinău: 40% din producția din regiune este exportată în UE, datorită Chișinăului, iar alte 30% este vîndută pe malul drept al Nistrului, transmite Noi.md cu referire la stiridinmoldova.md.

„Practic, avem o integrare economică totală”, a declarat președintele.

Igor Dodon a anunțat că în timpul apropiat urmează să fie soluționată și problema convorbirilor telefonice între cele două maluri ale Nistrului, dar și subiectul legat de bănci.

„Chișinăul face tot posibilul ca să apropie cele două maluri ale Nistrului. Este o tactică a pașilor mici, pentru rezolvarea problemelor oamenilor simpli”, a declarat președintele Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load