Discuții aprinse la ședința Comisiei Unificate de Control

Discuții aprinse la ședința Comisiei Unificate de Control

Nici în cadrul ultimei ședințe a Comisiei Unificate de Control (CUC), din 10 ianuarie curent, Chișinăul și Tiraspolul nu a putut ajunge la un numitor comun privind mecanismul de monitorizare a Zonei de Securitate.


Subiectul a generat „dispute aprinse”, potrivit unui comunicat emis de delegația Republicii Moldova în CUC, fără a oferi însă mai multe detalii.


Subiectul privind aprobarea unui nou mecanism, care ar permite monitorizarea eficientă a Zonei de Securitate, a fost discutat și la ședințele precedente. Subiectul a fost, anterior, agreat preliminar de către reprezentanții Federației Ruse, ai Ucrainei și ai OSCE. Deși au avut loc deja mai multe întruniri, Tiraspolul refuză să accepte acest demers.


„Argumentele prezentate de către delegația Republicii Moldova, susținute și de către reprezentanții Ucrainei, ar înlătura deficiențele semnalate anterior și ar asigura neadmiterea incidentelor în Zona de Securitate. La fel, a fost respinsă și propunerea delegației moldovenești de a antrena Misiunea OSCE la elaborarea unui astfel de mecanism de monitorizare”, se arată în comunicatul Delegației RM în CUC.


Așa cum părțile nu au ajuns la un acord, membrii Comisiei Unificate de Control se vor întruni joi, 17 ianuarie.


 


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load