Despre ce a discutat liderul Transnistriei cu ambasadorul Rusiei?

Despre ce a discutat liderul Transnistriei cu ambasadorul Rusiei?

Președintele Republicii Moldovenești Nistrene, Vadim Krasnoselki, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, transmite Noi.md.


Liderul Transnistriei i-a mulțumit pentru participarea sa la lucrările consiliului de administrație al Ministerului Afacerilor Externe al RMN cu privire la rezultatele activităților din 2018.


Principalele probleme de pe ordinea de zi a întîlnirii de lucru a președintelui Republicii Moldovenești Nistrene cu șeful ambasadei ruse sînt lucrările actuale în procesul de negociere dintre Transnistria și Republica Moldova, punerea în aplicare a acordurilor atinse, precum și perspectivele semnării deciziilor de protocol privind cele mai actuale probleme în relațiile dintre părți.


Vadim Krasnoselski a subliniat că ministerul de externe al republicii a depus un efort considerabil pentru a pune în aplicare acordurile la care s-a ajuns în legislația transnistreană și punerea lor în practică în interesul cetățenilor. În același timp, rămîn nesoluționate chestiunile cu privire la închiderea cauzelor penale motivate din punct de vedere politic, inițiate în Moldova împotriva cetățenilor Transnistriei, precum și reluarea deplină a traficului feroviar de marfă pe teritoriul Transnistriei.


Oleg Vasnețov, la rîndul său, a menționat că Rusia, ca țară garant a procesului de negociere, a fost pe deplin informată cu privire la situația actuală.
"Ne consultăm cu colegii noștri în formatul "5 + 2", cu reprezentanții OSCE la Chișinău. Există un sentiment că de aceste probleme se interesează nu doar Transnistria și Rusia, ci și alți participanți la reglementarea transnistreană", a declarat diplomatul rus.


În continuarea întîlnirii, Vadim Krasnoselski și Oleg Vasnețov au discutat despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor comerciale și economice dintre Rusia și Transnistria, activitatea punctului de serviciu consular de ieșire al Ambasadei Federației Ruse, precum și despre alte probleme de pe agenda bilaterală.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load