COVID-19 în MOLDOVA

Cîte persoane s-au îmbolnăvit și s-au tratat de COVID-19 în Transnistria

Cîte persoane s-au îmbolnăvit și s-au tratat de COVID-19 în Transnistria

Potrivit situației la ziua de astăzi, în cele două spitale COVID-19 din Transnistria se află în tratament 133 de pacienți infectați. Pe lăngă aceasta, încă 1964 de persoane așteaptă rezultatele testării la COVID-19 în instituțiile medicale din Transnistria.

Aceste date au fost prezentate astăzi la ședința Centrului operativ pentru profilaxia și prevenirea răspîndirii COVID-19 din Transnistria.

După cum s-a menționat, în cele trei zile de la ultima ședință pentru investigații de laborator au fost expediate 761 de probe de material bilogic. În 33 de cazuri infecția a fost confirmată. În aceeași perioadă s-au însănătoșit 19 purtători de COVID-19.


În total, în timpul pandemiei în Transnistria, au fost examinate 22088 de probe în condiții de laborator. Au fost înregistrate 1604 cazuri de coronavirus. Rata mortalității în rîndul pacienților cu COVID-19 este de 3,4% (54 de cazuri). 1410 persoane (88%) au învins boala.

Timp de o săptămînă coeficientul de răspîndire a infecției a scăzut de o 1,5 ori și este de 0,9. Situația epidemiologică în ansamblu rămîne constant nefavorabilă. Cerințele de carantină și restricțiile sînt încă în vigoare.

Autoritățile de control își continuă activitățile de supraveghe a respectării acestora. Eficiența mecanismului de autoizolare controlată a cetățenilor a fost confirmată prin practică. Astăzi, 2354 de locuitori ai Transnistriei se află în carantină la domiciliu. În perioada raportată (4 zile), au fost efectuate peste două mii de vizite de control.

În paralel, au fost întreprinse aproximativ 4,5 mii de acțiuni de verificare în sfera comerțului și serviciilor. Au fost depistate 160 de încălcări. Persoanele vinovate sînt atrase la răspundere administrativă. Instituțiile contraveniente își suspendă activitatea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load