X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Cîntecele lui Țoi au răsunat la Tiraspol

31 iul. 13:15   Transnistria
1670

Pe 29 iulie, la Tiraspol, au comemorat creația lui Viktor Țoi și a formației «Kino». Un concert rock în memoria muzicianului a avut loc la inițiativa reprezentanței «Rossotrudnichestvo» împreună cu Uniunea Comunităților Ruse din Transnistria cu sprijinul Institutului de Arte din Transnistria «A.G. Rubinstein» și administrația de la Tiraspol.

Aproximativ 20 de interpreți au interpretat peste 30 de cîntece ale legendei rock sovietice. Chitara acustică era instrumentul predominant pentru acompaniament, se auzea și chitara electrică și percuție. Cea mai neobișnuită alegere de instrument pentru melodiile lui Țoi a fost o chitara în miniatură - ukulele.

În această zi, au sunat nu numai cele mai faimoase compoziții, ci și lucrări necunoscute scrise de Viktor Țoi. Unii fani speciali ai formației «Kino» și liderulsău său carismatic au interpretat compozițiile «Copiii minutelor» și «Lumea nouă». Textele acestor cîntece au fost scrise de Viktor Țoi în diferite momente ale creației sale, dar în timpul vieții nu a reușit să le interpreteze.

Toți participanții la concert au primit diplome și cadouri memorabile cu imaginea „ultimului erou” al rock-ului sovietic - Viktor Țoi.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав