TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Buchetul Moldovei" intenționează să modernizeze producția de ceai

„Buchetul Moldovei" intenționează să modernizeze producția de ceai

În viitorul apropiat, fabrica „Buchetul Moldovei" intenționează să modernizeze producția de ceai. Deocamdată, aici sînt produse doar cîteva tipuri de ceai.


Despre acest lucru a anunțat directorul companiei Vitali Bojik în discuţia sa cu prim-ministrul transnistrean, Alexandr Martînov, care s-a familiarizat cu activitatea fabricii în cadrul unei vizite de lucru în raionul Dubăsari.


După cum a menționat serviciul de presă al guvernului transnistrean, „Buchetul Moldovei" a fost unul dintre primii care a primit un împrumut preferenţial pentru dezvoltare și modernizare. O treime din resursele financiare primite au fost deja valorificate. Banii au fost alocaţi pentru achiziţionarea de echipament.


Acum, la întreprindere sînt în plină desfășurare lucrările de reconstrucție, în special la depozitul de ierburi şi în muzeu, unde, pe lîngă expoziţie, vor fi înfiinţate săli de degustare. Laboratorul fabricii se pregăteşte şi el să se mute într-un bloc nou.


Un alt împrumut a fost obţinut de „Buchetul Moldovei" (fără dobîndă și în ruble rusești) pentru defrişarea podgoriilor vechi. Pămîntul eliberat va fi plantat de soiuri europene.


„Ne dorim să creştem sectorul nostru agrar, sa-l dotăm cu echipament si tehnologii avansate, pentru a reduce costul materiilor prime şi a face procesul de producție mai profitabil, să creştem recoltele la hectar”, a spus Vitali Bojik, directorul general al întreprinderii.


El a familiarizat delegaţia guvernamentală cu mai multe locaţii de producere. Printre acestea se numără și o mini-plantație. Acesta este locul unde ierburile, pomuşoarele, fructele sînt crescute pentru a fi folosite la producerea mai multor tipuri de băuturi. În secţia de îmbuteliere, gazda a prezentat oaspeților o linie de vinuri, divinuri, lichioruri, balsamuri aromate și ceaiuri produse de întreprindere. Membrii delegaţiei au mai vizitat, de asemenea, blocul în care a loc procesul de maturare, în cadrul căruia produsul obţine un gust deosebit.


În finalul inspecţiei în teritoriu, Vitali Bojik a menţionat pentru șeful guvernului transnistrean că, în viitorul apropiat, liderul sectorului agroindustrial din Dubăsari intenţionează să modernizeze procesul de producere a ceaiului. Pînă în prezent, „Buchetul Moldovei" producea doar cîteva tipuri de ceai.


Planul de dezvoltare al SAÎ „Buchetul Moldovei” a fost aprobat de Alexandr Martînov.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load