COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un proiect turistic important va fi implementat la sudul Moldovei

Un proiect turistic important va fi implementat la sudul Moldovei

Un proiect turistic important va fi lansat în sudul Moldovei. Astfel, este planificată crearea unui complex turistic pe lîngă ferma de cai Ceadîr-Lungf „AT-Proline”, transmite Noi.md.

Informaţia a fost făcută publică în cadrul unei consfătuiri extinse, susținute de Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, la care șeful autonomiei a prezentat un studiu de fezabilitate pentru acest proiect.

Conceptul prevede construcția unei arene, a unui hipodrom, hotel, amenajarea unui parc și a zonei de parcare. Investițiile private vor fi atrase pentru construirea unui hotel în complex.


Lucrările de proiectare a planului general pentru dezvoltarea teritoriului pe lîngă ferma de cai urmează să fie finalizate în cursul anului 2020.
Mai mult, deja în 2020, Comitetul Executiv al Găgăuziei este gata să finanțeze conectarea fermei de cai AT-Proline la utilități - electricitate, apă și canalizare.

„Începem implementarea unui proiect turistic important în Găgăuzia. Este foarte important ca procedura de pregătire a documentației de proiectare și estimare să nu fie întârziată și să fie realizată eficient", a declarat başcanul.

Fondurile pentru proiectarea și conectarea centrului ecvestru turistic şi recreativ la rețelele de inginerie urmează să fie prevăzute în programul de investiții capitale pentru anul 2020.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load