Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 936

Tinerilor specialiști le vor fi oferite locuri de muncă atractive

2 iul. 08:00   Sudul Moldovei
1521

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu absolvenții Universității Tehnice din Moldova – participanți la Programul regional de acordare a granturilor educaționale.

Începând cu anul 2018, 74 de studenți din Găgăuzia au fost admiși la Universitatea Tehnică cu sprijinul financiar al Comitetului Executiv. În acest an, instruirea au terminat-o primii absolvenți – mai mult de 20 de studenți din autonomie.

Studenții din Găgăuzia au absolvit în 2022 așa specialități precum arhitectura, construcția, microelectronica și nanotehnologia, proiectarea, sectorul IT, ingineria și tehnologia transportului auto.

Autoritățile autonomiei au oferit tinerilor specialiști locuri de muncă în mai multe domenii: în organele serviciului public, în companiile IT și într-o serie de alte companii, inclusiv cele cu capital străin.

"Sînt sigură că fiecare dintre voi va deveni un exemplu pozitiv pentru toți tinerii care acum au absolvit liceele și se află la etapa alegerii drumului viitor. Astăzi nu mai sunteți studenți, sunteți specialiști pregătiți, care s-au maturizat și au acumulat cunoștințe și abilități prețioase pe care le puteți implementa acasă, în Găgăuzia. Noi trebuie să investim cunoștințele noastre în dezvoltarea economiei regiunii și a țării noastre, și nu în economia țărilor străine. Doar aici, în autonomia noastră, trăiesc părinții noștri. Aici au muncit bunicii noștri și ei merită dreptul de a primi pensii decente și alte garanții din partea statului. Noi credem în voi. Sperăm la voi. Împreună noi ne vom dezvolta regiunea și țara", a menționat Irina Vlah.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав