X 
Cazul Șor stiri: 599

Tinere talente din sudul țării și-au prezentat lucrările în cadrul unei tradiționale expoziții

5 iun. 16:45   Sudul Moldovei
1920 0

Expoziția anuală la care sînt prezentate lucrările elevilor de la școlile de artă din autonomia găgăuză a reunit tineri artiști din întreaga regiune și pe cei care sînt gata să ia pensulele în mînă.

Copiii își expun cu mîndrie lucrările, iar profesorii evidențiază rezultatele bune obținute în anul de studii încheiat. Această expoziție cuprinde aproximativ 150 de lucrări realizate în diverse genuri și tehnici. Expoziția este organizată, tradițional, în primele zile ale vacanței de vară.

Artiom Cristov, în vîrstă de șase ani, a venit la expoziție împreună cu mama sa. Băiatul visează să devină pictor.

„Mi-au plăcut toate lucrările. Îmi place să desenez și vreau să învăț la școala de artă”, spune băiatul.

„Desenez de patru ani, sînt în clasa a III-a la școala de arte. Cel mai mult îmi place să desenez oameni. Iată lucrarea mea de colaj. Am folosit diferite reviste, hîrtie colorată și am realizat o astfel de compoziție. Vara voi continua să lucrez, trebuie să exersez mult, să folosesc tehnici noi”, spune Tatiana Ermișco, elevă la școala de arte.


„Expoziția este minunată, este foarte plăcut să admiri lucrările copiilor noștri talentați. Este o varietate de picturi, în diferite stiluri. Am venit să o susțin pe o nepoata mea, aici sînt prezentate și tablourile ei. Mulțumim profesorilor pentru că au grijă de copiii noștri”, spune Alina Ivanova.

„Anul acesta a fost foarte fructuos pentru noi. Copiii noștri au participat la expoziții nu doar aici, în Galeria Comrat, ci și la expoziții internaționale. Acest lucru îi motivează să muncească din greu, să-și consolideze cunoștințele, să fie creativi”, menționează profesorul Gheorghi Dacev.

Expoziția celor mai bune lucrări realizate de către elevii școlilor de artă din regiune este organizată, tradițional, la Galeria din Comrat în primele zile ale vacanței de vară.

„Expoziția anuală cu genericul „Mici maeștri ai lucrurilor mari” prezintă zborul de imaginație, nivelul de pricepere și de creativitate al copiilor care doresc să ne facă lumea mai bună. sînt expuse 148 de lucrări: desen, pictură, colaj, creion, guașă și ulei”, spune directoarea galeriei, Liubov Gavrilova.

Expoziția de lucrări ale tinerilor artiști din sudul țării este rezultatul muncii lor din anul școlar recent încheiat. Mulți dintre elevi vor munci și în vacanța de vară pentru a intenționează să-și folosească vacanțele de vară pentru a stăpîni noi tehnici și pentru a crea lucrări noi.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?