Spitalul din Ceadîr-Lunga a primit ajutoare umanitare

Spitalul din Ceadîr-Lunga a primit ajutoare umanitare

Spitalul raional Ceadîr-Lunga a primit în această lună un lot umanitar cu echipament medical modern, donat de o organizaţie caritabilă din Germania, transmite MOLDPRES.


Potrivit administraţiei raionului Ceadîr-Lunga, spitalul a beneficiat de paturi multifuncţionale, seturi de utilaje necesare pentru perioada de convalescenţă, mobilă, cărucioare şi alte ustensile pentru persoanele cu dizabilităţi locomotoare, leagăne pentru nou-născuţi etc.


Preşedintele raionului Ceadîr-Lunga, Valentin Cara, a menţionat că acest ajutor este binevenit instituţiei medicale din raion, mai ales pentru dotarea noilor secţii de terapie şi neurologie din cadrul Spitalului.


În iulie 2017, başcanul Irina Vlah a avut o întrevedere cu reprezentanţii Cluburilor Rоund Table şi Rotary din Germania, care fac parte dintr-o reţea internaţională de binefacere. Aceste organizaţii neguvernamentale  realizează mai multe proiecte sociale  în diferite ţări ale lumii, inclusiv R. Moldova.


Atunci părţile au discutat despre posibilitatea extinderii colaborării în domeniul protecţiei sociale şi, la finele anului trecut, în UTA Gagauz-Yeri a fost iniţiată o campanie  caritabilă de proporţii cu genericul “Caravana de Crăciun”. Iar la aproximativ un an de la stabilirea înţelegerilor, Spitalul de la Ceadîr-Lunga a primit lotul de ajutoare. Conform autorităţilor din autonomie, aceste relaţii de conlucrare cu partenerii germani au continuitate.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load