COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Școlile găgăuze vor introduce un program aprofundat de învățare a limbilor

Școlile găgăuze vor introduce un program aprofundat de învățare a limbilor

Autoritățile din Găgăuzia menționează eficiența ridicată a programului de studiere a limbii de stat și limbă găgăuză ANTEM, care a fost implementată în autonomie cu sprijinul OSCE.

Conducerea Găgăuziei este interesată de continuarea experienței de studiu aprofundat al limbilor, nu numai în instituțiile preșcolare, ci și în clasele primare.

Desper acest lucru a declarat șeful Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul întrevederii cu delegația reprezentativă a OSCE condusă de Înaltul Comisar al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Lamberto Zannier, transmite Noi.md.


Bașcanul a discutat cu oaspetele distins o gamă largă de probleme.

Interlocutorii au atras atenția și asupra funcționării grupului de lucru al Parlamentului Republicii Moldova și a Adunării Populare din Găgăuzia.

Irina Vlah a subliniat că ramurile executive și legislative ale puterii autonomiei sînt deschise dialogului cu Chișinăul privind problemele legate de împărțirea competențelor.

Bașcanul și Înaltul Comisar al OSCE au discutat și unele aspecte ale pachetului de inițiative legislative, care au fost coordonate de membrii grupului de lucru și propuse parlamentului țării pentru examinare și adoptare.

Irina Vlah a mai subliniat că Autonomia Găgăuză monitorizează îndeaproape cele mai reușite practici europene de funcționare a autonomiilor politice.
În context, bașcanul a mulțumit reprezentanților OSCE pentru atenția și susținerea inițiativelor Găgăuziei în toate etapele de formare și dezvoltare a autonomiei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load