COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Producătorii agricoli din sudul Moldovei se plîng pe calitatea proastă a merelor

Producătorii agricoli din sudul Moldovei se plîng pe calitatea proastă a merelor

Producătorii agricoli din Găgăuzia au început recoltarea merelor, dar menționează că anul acesta fructele au o calitate mult mai joasă decît în 2018, ceea ce poate duce la apariția unor probleme la exportul lor în străinătate.

Despre acest lucru a anunțat portalul de știri Gagauzinfo.md, menționînd că, în același timp, administrația sectorului agricol din Găgăuzia a anunțat că fermierii nu au probleme cu vînzarea, exportul și depozitarea produselor fructifere, relatează Noi.md.

„Fabricile de conserve în prezent recoltează mere, iar unii producători depozitează merele. Producătorii agricoli au propria lor piață de desfacere. Ei pot livra fără impedimente produse în Rusia și alte țări. Unii încheie contracte, alții pleacă din timp pentru a se înțelege cu privire la livrare. Ei au unde-și vînde produsele. Acea parte a produselor care nu poate fi vîndută peste hotare este trimisă la prelucrare", a declarat Andrei Dimitroglo, șeful complexului agroindustrial din Găgăuzia, pentru grt.md.


La rîndul lor, producătorii de mere au spus că anul acesta, din cauza calității proaste a recoltei, exportul peste hotare este puțin probabil.

„Planificăm în curînd să începem recoltarea. Merele în acest an sînt mici, sînt bune doar pentru vînzarea la fabrica de suc. Toată lumea are un randament al recoltei mai mic decît anul trecut. Toată lumea se află în această situație, nu doar eu”, a spus un producător agricol din satul Ferapontievca.

Recoltarea merelor abia a început. În general, pe teritoriul Găgăuziei sînt plantate soiurile de mere de iarnă - 90% din toate terenurile. Prevalează soiuri precum Aidared, Golden Delicius, Florena, Semerenka. Recoltarea merelor va continua pînă la sfîrșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load