COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7955

Prioritățile pentru sudul Moldovei: Lupta împotriva secetei și gestionarea eficientă a resurselor de apă

11 aug. 2021,, 12:00   Sudul Moldovei
1752 0

Prioritățile autorităților Autonomiei Găgăuze din sudul Moldovei în domeniul dezvoltării economice sînt industrializarea și dezvoltarea sectorului IT. În plus, autoritățile locale se vor concentra pe combaterea secetei și implementarea unui set de măsuri pentru gestionarea eficientă a resurselor de apă.

Despre acest lucru a declarat șeful Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul unei ședințe cu membrii Comitetului Executiv, la care au fost discutate prioritățile privind gestionarea situației epidemice și dezvoltarea Autonomiei pînă la sfîrșitul anului 2021 și în 2022.

Bașcanul a remarcat domeniile importante de activitate ale Comitetului Executiv în sfera socială și economică, menționînd că prioritățile autorităților autonome în domeniul dezvoltării economice sînt industrializarea și dezvoltarea sferei IT. De asemenea, Comitetul Executiv, împreună cu deputații Adunării Populare, se va concentra pe combaterea secetei și implementarea unui set de măsuri pentru gestionarea eficientă a resurselor de apă.

Direcția principală de finanțe va începe elaborarea proiectului de buget al autonomiei pentru anul 2022. Bașcanul Găgăuziei a cerut șefilor de departamente să acumuleze propuneri privind structura documentului financiar, ținând cont de prioritățile și riscurile legate de tendințele din economie.

După cum s-a menționat, weekendul trecut la Comrat a apărut o amenințare de inundare a orașului din cauza ruperii barajului din raionul vecin. Șeful Departamentului de urgență, Ivan Kolioglo, a informat despre munca efectuată pentru lichidarea situației de urgență. Potrivit lui, în lacul din Comrat s-a adunat peste 1 milion 200 de metri cubi de apă. Apa este evacuată din rezervorîn mod centralizat, nivelurile anterioare vor fi atinse în termen de 10 zile.


De asemenea, s-a subliniat faptul că localitățile din Găgăuzia se pregătesc activ pentru aniversarea a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Evenimente festive, inclusiv programe de concert, mese rotunde și expoziții, vor avea loc pe 27 august.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X