COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Prima emisiune de autor a lui Leonid Parfeonov a fost dedicată Găgăuziei

Prima emisiune de autor a lui Leonid Parfeonov a fost dedicată Găgăuziei

Cunoscută pe scară largă la începutul anilor 1990 - 2000, emisiunea „Намедни”, condusă de jurnalistul rus Leonid Parfeonov, a fost difuzată avînd ca subiect găgăuzii.

Prima ediție a emisiunii ”Намедни” de la Televiziunea Centrală a Uniunii Sovietice a fost difuzată pe 26 octombrie 1990. Subiectul emisiunii a fost dedicat găgăuzilor și relațiilor lor dificile cu Chișinăul oficial, transmite Gagauzinfo.MD.

„Salut, acesta este emisiunea ”Намедни”, știrile săptămînii, prima noastră ediție, evenimente din țară. Săptămîna trecută, toată țara a aflat că avem un asemenea oraș - Comrat, centrul de trai compact al găgăuzilor în Republica Moldova”, a declarat Leonid Parfeonov.

Videoclipul a fost dedicat opoziției găgăuzilor care cereau independență și respingerii categorică din partea guvernului țării. La Chișinău, s-au adunat voluntari pentru a pleca în Găgăuzia. Capitala regiunii - Comrat - a fost baricadată, iar oamenii care au blocat orașul au șters tot materialul filmat de jurnaliști.


Portalul de știri Gagauzinfo.MD a propus cititorilor să urmărească primul subiect al emisiunii „Намедни”, dedicat Găgăuziei.

„Намедни” este emisiunea de autor a lui Leonid Parfeonov, difuzată în cadrul celui de-al doilea program al Televiziunii Centrale a URSS (1990-1991) și pe canalul NTV (1993-2004).

Pe parcursul existenței sale, emisiunea a schimbat trei genuri: emisiune informativă de știri nepolitice a săptămînii (din 1990 pînă în 1991), proiect documentar (din 1993 pînă în 1996) și emisiune informațional-analitică (2001-2004).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load