X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Noi oportunităţi pentru dezvoltarea turismului în Cahul

3 mai. 2022,, 21:00   Sudul Moldovei
3043 0

Antreprenorii din turism, administraţiile publice locale şi întreprinderile de stat din sudul Republicii Moldova şi-au unit forţele şi au creat organizaţia VIA Cahul. Cu ajutorul partenerilor din România şi suportul financiar al Uniunii Europene, în cadrul programului EU4Moldova, membrii grupului îşi propun să transforme zona într-o perlă a turismului naţional şi internaţional, informează Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Din clusterul turistic VIA Cahul fac parte prestatorii de servicii turistice din regiune, organizaţii neguvernamentale care promovează turismul şi cultura dar şi instituţii din România, cum ar fi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi şi asociaţia Clustero, un conglomerat de clustere din România.

SILVIA ŞTIRBET, primar, Văleni, Cahul: „Sunt sigură că unindu-ne eforturile, cei de aici din Cahul, partenerii noştri din România, din Chişinău, vom face din regiunea Cahul o perlă a turismului naţional şi internaţional”.

CRISTINA LEUCUŢA, reprezentat Clustero, România: „Republica Moldova are un potenţial mare nu în domeniul turistic, are un potenţial mare şi în domeniu vie-vin, în domeniul agro-food, în domeniul IT”.

Odată cu constituirea acestui grup numit Clusterul Turistic VIA Cahul, membrii echipei consideră că va începe o nouă etapă plină de opurtunităţi pentru ei cît şi pentru cei peste 70 de mii de locuitori din regiune. Aceştia îşi propun în special atragerea de granturi pentru dezvoltarea pensiunilor şi traseelor turistice.

DUMITRU ZAPOROJAN, membru, grupul VIA Cahul: „Pe moldoveni să-i strîngi e mai dificil, iar Uniunea Europeana vrea să ne vadă uniţi, serioşi, să nu tragem fiecare la dansul, da să avem un ţel comun şi cu rezultate mai bune”.

DUMITRU MORUZ, membru, grupul VIA Cahul: „Sper că colaborarea dintre membri o să sporească anume partea de discuţii şi schimb de idei. Noi mereu am observat că sunt idei bune care fie nu sunt preluate sau erau idei paralele care erau dezvoltare de oameni din diferite locuri.”

Crearea grupului face parte din proiectul EU4Cahul, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD Moldova. În 2022, programul va susţine dezvoltarea clusterelor din regiunea Cahul şi Ungheni, prin oferirea unui suport financiar nerambursabil de 100 mii euro pentru pentru fiecare grup în parte.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?