Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Misiunea politicienilor responsabili este de a uni societatea. Declarație

18 mai. 14:15   Sudul Moldovei
1174

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întîlnit cu Excelența Sa, dl Klaus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova. În cadrul întrevederii au fost discutate problemele de securitate și provocările cu care se confruntă Republica Moldova la momentul actual.

Un subiect separat de discuție a fost activitatea unui grup comun de deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei și Parlamentului Republicii Moldova cu sprijinul experților CMI.

Irina Vlah a apreciat înalt rolul misiunii OSCE în consolidarea culturii politice în Republica Moldova.

"Din păcate, există încă politicieni în țara noastră care încearcă să cîștige dividende prin mesaje provocatoare și scindarea societății. Misiunea politicienilor responsabili este de a uni societatea. Sperăm că, cu sprijinul OSCE, vor fi create oportunități în care deputații poporului vor învăța elementele de bază ale parlamentarismului – construirea unui dialog reciproc respectuos, capacitatea de a auzi și percepe o opinie diferită, respingerea polemicilor fără sens", a menționat Irina Vlah.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав