X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Miroslava Iasîbaș din Găgăuzia a ocupat locul I la un concurs internațional de dans

2 iun. 20:30   Sudul Moldovei
1802

Miroslava Iasîbaș, originară din Găgăuzia, a cîștigat pentru a doua oară titlul de campioană mondială la dans, informează Noi.md.

Actuala campioană mondială de dans, Miroslava Iasîbaș din Găgăuzia a urcat din nou pe podiumul Campionatului mondial de dans World Dance Masters-2022.

Eleva colectivului Bravissimo, evoluînd în Porek din Croația, a cucerit juriul prin coregrafie și alegerea complexă a acompaniamentului muzical, dansînd sub piesa Storm a violonistei cu renume mondial, Vanessa Mae.
Miroslava Iasîbaș a depășit dansatorii din 19 țări. La campionat au participat 7 mii de dansatori. Tînăra vedetă dansează de 6 ani, pentru prima dată a trecut pragul clasei de dans la vîrsta de 2,5 ani.

Antrenamentele sînt epuizante, nu sînt deloc mai ușoare decît ale adulților. Ea vine la ore cinci zile pe săptămînă. Miroslava are multe premii, dar nu intenționează să se oprească la succesele obținute.

Costumul pentru concurs a fost pregătit de celebrul designer de modă moldovean Lidia Silici. Cele 3 mii de pietre și coada de 3 metri au cucerit juriul și publicul.


Campionatul mondial de dans World Dance Masters-2022 a avut loc în Croația în perioada 25-29 mai.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав