TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locuitorii din Leova vor beneficia de servicii moderne de canalizare

Peste 1 700 de locuitori ai orașului Leova vor avea acces la un sistem de canalizare centralizat în rezultatul construcției, în această urbe, a 13,5 km de rețele interne de canalizare și a racordării la aceste rețele a 690 de case individuale de locuit.

Noile rețelele interne de canalizare vor fi construite în cadrul măsurii investiționale „Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova”, susținute financiar de Uniunea Europeană.

Recent, a fost dat startul lucrărilor de construcție în cadrul proiectului dat, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Antreprenorul a amenajat șanterul și a inițiat deja primele lucrări în cadrul proiectului dat, dislocîndu-și la fața locului tehnica, materialele și utilajul. Astfel, pînă la moment, de către operatorul economic contractat – „Polimer Gaz Conducte” SRL, au fost executate lucrări de terasamente pe o suprafață de 492 m3, s-au montat circa 500 metri liniari de țevi de canalizare, cămine de vizitare și de racordare, transmite telegraph.md.

„Accesul sustenabil la apă potabilă curată și de calitate, la fel ca și serviciile sanitare, sînt cheia dezvoltării economice și sociale pentru orice societate”, este de părere Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

„Canalizarea reprezintă o miză majoră atît pentru sănătatea publică, cît şi pentru dezvoltarea durabilă. Existenţa unui sistem de canalizare coerent condiţionează calitatea mediului înconjurător şi implicit a vieţii. Prin intermediul acestui proiect, Uniunea Europeană asigură suportul pentru îmbunătățirea vieții cotidiene a moldovenilor, contribuind la o mai bună infrastructură de alimentare cu apă și de canalizare în mediul rural. Grație investițiilor europene, cetățenii din Regiunea de Dezvoltare Sud vor avea acces la servicii publice de calitate, moderne și durabile de aprovizionare cu apă și sanitație”, a accentuat Maria Culeșov.


La rîndul său, Alexandru Bujorean, primarul orașului Leova, vine să mențineze și el importanța acestui proiect și să exprime mulțumiri Uniunii Europene pentru sprijinul financiar acordat: „Pentru mine și colegii mei acest proiect investițional este nu doar unul de infrastructură, dar și un proiect pentru generații, care va plasa orașul nostru în rîndul localităților în care serviciile de calitate sînt și pot fi prestate la standarde europene. Regret, însă, că nu fiecare din noi încă conștientizează pe deplin urmările pozitive ale acestei investiții pentru sănătatea orășenilor și pentru protecția mediului ambiant. Dar, cu siguranță, copiii și nepoții noștri vor aprecia ceea ce realizăm noi astăzi, împreună cu partenerii noștri, la Leova”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load