COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Taraclia pacienții infectați cu COVID-19, internați pe coridoare

La Taraclia pacienții infectați cu COVID-19, internați pe coridoare

La Taraclia, pacienții diagnosticați cu noul tip de coronavirus sînt internați pe coridoarele spitalului raional.

Administrația spitalului susține că nu există suficiente locuri pentru spitalizarea pacienților cu COVID-19, transmite ZdG.md.

Despre acest lucru a anunțat directorul instituției Valeriu Jelev la o conferință online a Comisiei de Sănătate.


„În ultima săptămînă, situația cu privind infectarea cu COVID-19 s-a agravat brusc. În prezent, sînt 24 de pacienți confirmați cu COVID-19 și încă cinci pacienți sînt suspectați. Patru dintre ei au o stare de severitate moderată. Doi pacienți sînt pe hol, le-am dat paturi. Fizic, nu mai putem spitaliza pacienți. Nu mai avem locuri”, a declarat directorul spitalului, potrivit tuk.md.

Directorul a mai spus că spitalul are suficiente medicamente doar pînă miercuri, 3 iunie, dar a dat asigurări că acestea vor fi furnizate cît de curînd.

Datorită creșterii numărului de cazuri, maternitatea spitalului este folosită pentru pacienții cu COVID-19, unde pot fi internați 15 pacienți.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 8548 cazuri. Pînă la ora actuală, 4738 persoane au fost tratate, iar 307 au decedat din cauza COVID-19. Ieri, 2 iunie, au fost confirmate în Republica Moldova, 188 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load