COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Comrat vor avea loc evenimente în cadrul misiunii umanitare din Sankt Petersburg

La Comrat vor avea loc evenimente în cadrul misiunii umanitare din Sankt Petersburg

Pe 18 septembrie, în orașul Comrat vor avea loc evenimente în cadrul misiunii umanitare din Sankt Petersburg în Republica Moldova, transmite Noi.md.

Delegația din Sankt Petersburg va fi condusă de consilierul guvernatorului din Sankt Petersburg, Serghei Movcean.

Din delegație vor face parte reprezentanți ai organelor executive ale puterii de stat din Sankt Petersburg, ai instituțiilor medicale, de învățămînt general și superior, ai comunității de cititori, scriitori, artiști și reprezentanți ai Federației sportive de Box din Sankt Petersburg


Programul misiunii din Comrat presupune desfășurarea de master-class-uri pentru specialiști medicali și consultarea populației de către medicii din Sankt Petersburg. În Casa de Cultură a municipiului Comrat, se vor desfășura master-class-uri „Ateliere teatrale din Petersburg”. O lecție de discurs scenic va susține artista emerită a Rusiei, Valentina Vinogradova, actriță a teatrului-festival ”Casa Baltică”. Un master-class de mișcarea scenică va fi prezentat de Igor Kachaev, adjunctul decanului Facultății de Artă Actoricească și regizorat, profesor asociat al catedrei de educație plastică al Institutului de Stat al Artelor Scenice din Rusia. Ascultători și participanți la ateliere vor deveni artiștii Teatrului Dramatic Național Găgăuz, D. Tanasoglu, din Ciadîr-Lunga, ai teatrului municipal muzical-dramatic din Comrat S. Chiosea, precum și artiștii ai Studioului teatral al Casei de Cultură din municipiul Comrat.

În Casa de Creație din mun. Comrat va fi organizat un master-class de artă decorativă („Crearea păpușilor-amulete”). Cursurile vor fi susținute de specialistul Olga Sorokina. În Biblioteca Regională se va deschide secțiunea ”Carte rusă” unde va avea loc întîlnirea cu scriitorii din Sankt Petersburg Vladimir Șpakov și Galina Iliuhina. Guvernul din Sankt Petersburg va dona cărți în limba rusă, dar vor fi donate și cărți ale ”Casei Scriitorului” din Sankt Petersburg.

În Casa de Cultură a municipiului Comrat va avea loc concertul unuia dintre cele mai bune colective din Sankt Petersburg, „Cvintetul celor patru”, cu participarea solistului de la Teatrul Mariinsk, Artistul emerit al Rusiei, Leonid Zahojaev. ”Cvintetul celor patru” este o cunoscută trupă din Sankt Petersburg, care interpretează muzică modernă de diferite genuri la instrumente populare rusești. Repertoriul colectivului include – muzică clasică, jazz, hituri mondiale ale muzicii rock și pop, prelucrări originale ale cîntecelor populare și lucrări de autor.

Membrii ansamblului pot fi numiți inovatori în domeniul interpretării la instrumente populare. Artistul emerit al Rusiei, Leonid Zahojaev este un solist al Teatrului Mariinsk. El interpretează piesele principale ale repertoriului tenor în producția legendarului colectiv. Interpretul desfășoară o activitate concertistică activă în Rusia și în străinătate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load