X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3724

În ultimele 24 de ore, salvatorii au scos mai multe mașini blocate

29 ian. 14:00   Sudul Moldovei
3414 0

24 de ore salvatorii și pompierii au fost alertați să intervină în mai multe situații, pentru deblocarea mijloacelor de transport, rămase împotmolite în nămeți în urma condițiilor meteo nefavorabile.

Douăzeci și două de automobile cu 35 de persoane, dintre care 3 copii au fost tractate de salvatori, după ce acestea au rămas blocate pe traseul R-38 Cahul-Taraclia, în apropierea localității Albota de Jos.

Un alt caz a fost înregistrat în raionul Comrat, pe traseul R-35 în apropierea localității Bașcalia. Aici, angajații IGSU au efectuat lucrări de tractare a 2 automobile, rămase blocate în omăt.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în raionul Cahul, între localitățile Iujnoe și Burlăceni, pentru deblocarea unei ambulanțe ce se deplasa spre pacient, iar din cauza condițiilor meteo nefavorabile aceasta nu putea să-și continue deplasarea.


În timpul monitorizării stării drumurilor, pe traseul R-38 Cahul-Vulcănești, angajații IGSU au efectuat lucrări de tractare a 10 automobile în care se aflau 31 de persoane, dintre care 6 copii. Mai mult, salvatorii au deblocat din omăt un autocar de pe ruta Chișinău-Constanța cu 20 de pasageri împotmoliți în omăt pe traseul R38, raionul Cahul în apropierea localității Moscovei.

Возможно, это изображение 3 человека, снег и дорога

În cazul în care deplasarea nu poate fi amînată, salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-ți echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri antiderapante. Mai mult, pornirea la drum trebuie efectuată doar după ce persoanele s-au echipat cu haine calde de iarnă și au luat cu ei băuturi calde. În situații excepționale, persoanele sînt îndemnate să apeleze Serviciul 112.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?