X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

În sudul Moldovei, un grup de deputați a fost acuzat de destabilizarea situației din Găgăuzia

10 iun. 17:30   Sudul Moldovei
1990

Comitetul Executiv al UAT Găgăuzia a declarat că în Adunarea Populară există un grup de deputați, controlați din exterior, care este un instrument de destabilizare și subminare a fundamentelor autonomiei găgăuze.

Declarația a fost făcută de Comitetul Executiv în legătură cu dezinformarea ce continuă a fi distribuită de un grup de deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei.

În textul declarației se notează că Republica Moldova se confruntă cu o criză economică și energetică de durată și o scindare profundă în societatea noastră. O creștere fără precedent a prețurilor la energie, inflația ridicată, reducerea locurilor de muncă în sectorul real al economiei, scăderea exporturilor și alte fenomene negative au înrăutățit semnificativ situația financiară aproape a fiecărei familii din țară și autonomie.

„Sîntem siguri că locuitorii autonomiei se așteaptă la acțiuni imediate și coordonate din partea autorităților regionale pentru a lua decizii menite să reducă pierderile, să reducă impactul negativ al crizelor și să creeze oportunități suplimentare de dezvoltare economică. Am propus în repetate rînduri ca legislativul să își unească forțele. și să abordăm problemele importante ale locuitorilor noștri.

Nu înțelegem de ce deputații nu au prevăzut în bugetul UAT Găgăuzia întreținerea Complexului Sportiv, construit cu sprijinul Turciei. Acest stadion a devenit cea mai mare construcție din toată perioada de existență a autonomiei. Aici vor fi instruiți viitorii noștri Campioni și Cîștigători”, se arată în declarația Comitetului Executiv al UAT Găgăuzia.


În text se exprimă îngrijorarea față de faptul că la ultima ședință a Adunării Populare nu a fost aprobată nicio contribuție pentru construirea unui complex de sport ecvestru și recreere în baza fermei de cai AT-Prolin, care va deveni o „perla” a Republicii Moldova. . Acest proiect va contribui la deschiderea unui centru turistic în Ceadîr-Lunga, la crearea a sute de locuri de muncă, va face Găgăuzia atractivă pentru turiști și va contribui la creșterea compartimentului de venituri al bugetului autonomiei.

„Sperăm ca deputații Adunării Populare să depună toate eforturile pentru adoptarea în Parlamentul Republicii Moldova a inițiativei „Cu privire la modificarea Legii cu privire la procuratură”, folosind în acest scop posibilitățile grupului interparlamentar.

Din păcate, în locul unei cooperări constructive, un grup de deputați a ales calea creării de tensiuni artificiale și confruntări cu Comitetul Executiv.
Un grup de deputați folosește Legea Curții de Conturi a Găgăuziei pentru a „flagela” public una dintre direcții, fără să aștepte măcar finalizarea procedurii legale, respectiv adoptarea Hotărîrii de aprobare a acestui act. Acțiunile acestui grup de deputați vizează exclusiv discreditarea activităților Comitetului Executiv și manipularea opiniei locuitorilor Găgăuziei.

Deputații APG nu sînt procurori și judecători; numai organele de drept și instanțele judiciare pot oferi o evaluare juridică a acțiunilor funcționarilor.
Regretăm că acest grup, controlat din exterior, este un instrument de destabilizare și subminare a fundamentelor autonomiei găgăuze.
Facem apel către întregul corp de deputați să unim eforturile autorităților legislative și executive pentru a rezolva problemele locuitorilor noștri”, se arată în declarația Comitetului Executiv al UAT Găgăuzia.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав