COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Găgăuzia s-au desfășurat Zilele culturii americane

În Găgăuzia s-au desfășurat Zilele culturii americane

În municipiul Comrat s-au desfășurat evenimente de divertisment în cadrul Zilelor Culturii Americane din Republica Moldova, organizate de Ambasada SUA.

La eveniment a participat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah și ambasadorul SUA în țara noastră, Derek J. Hogan, relatează Noi.md.

Tuturor oaspeților evenimentului li s-a propus să guste din bucatele tradiționale americane, precum și să cunoască literatura și muzica americană.


Vorbind în fața publicului, Derek J. Hogan a spus că a vizitat complexul etnocultural din satul Congaz și a rămas plăcut surprins de bucătăria națională și de diversitatea tradițiilor găgăuze.

Ambasadorul SUA a mai spus că guvernul american intenționează să sporească sprijinul acordat comunităților locale. În același timp, prioritate va fi acordată proiectelor de infrastructură.

Șeful autonomiei, la rîndul său, a menționat că locuitorii Găgăuziei „sînt deschiși pentru cooperare la 360 de grade”. „Apreciem asistența acordată de guvernul american țării noastre și, în special, Găgăuziei. Comitetul executiv are ca scop cooperarea fructuoasă cu partenerii externi în interesul locuitorilor Găgăuziei”, a declarat Irina Vlah.

Zilele SUA în Moldova au loc, de asemenea, și la Chișinău, Cahul, Bălți și Tiraspol.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load