TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Găgăuzia au fost decorați cei mai buni antreprenori

În Găgăuzia au fost decorați cei mai buni antreprenori

În Găgăuzia, satul Avdarma, a avut loc ceremonia de onorare a celor mai buni antreprenori din autonomie în 2018.

Un juriu de concurs special a stabilit cîștigătorii concursului „Cel mai bun antreprenor al Găgăuziei – 2018” în cele 27 de nominalizări, relatează Noi.md.


Bașcanul, Irina Vlah, a adresat comunității de afaceri cuvinte de recunoștință și sprijin. Ea a reamintit că în ultimii patru ani bugetul Găgăuziei a crescut de 2,5 ori și a atins valoarea de un miliard de lei.

„În primul rînd, este meritul businessului nostru care completează bugetul din contul impozitelor. Autoritățile regiunii își văd obiectivul în crearea unor condiții optimale pentru creșterea economică și atragerea investițiilor în viitor”, a declarat Vlah.

Președintele Comisiei de concurs Vadim Ceban, prim-vicepreședinte al Comitetului executiv, a specificat faptul că businessul găgăuz cîștigă activ piețe noi atît în Est, cît și în Vest.

„Astăzi companiile noastre prelucrează produsele petroliere, exportă mărfuri industriale, produse farmaceutice, pătrund în rețele comerciale mari în Moldova și peste hotare”, a adăugat Ceban.

Președintele Adunării Populare Vladimir Kîssa a menționat potențialul investițional înalt al Găgăuziei și a citat drept exemplu subzona antreprenoriatului liber care se dezvoltă activ la Comrat.

Potrivit hotărîrii juriului, Marele premiu „Pentru progrese înalte și stabile în domeniul economiei” a fost conferit S.C. TRANSTEST de la Ceadîr-Lunga.

Cîștigătorul va beneficia de un premiu bănesc în valoare de 50 de mii de lei pentru promovarea produselor sale.

De asemenea au fost decorați cei mai buni antreprenori care practică business în domeniul agriculturii, industriei prelucrătoare, construcțiilor, telecomunicațiilor, în ramura medicinii, farmaceuticii și în alte ramuri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load