TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Găgăuzia vrea să creeze un complex turistic în baza unei ferme de cai din Ceadîr-Lunga

Găgăuzia vrea să creeze un complex turistic în baza unei ferme de cai din Ceadîr-Lunga

Autoritățile din Găgăuzia studiază ideea creării unui complex turistic la o fermă de cai din Ceadîr-Lunga.


În special, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a organizat o ședință, în cadrul căreia a fost discutată problema creării unui complex turistic la ferma de cai At-Prolin, transmite Noi.md.


În cadrul ședinței, experților le-au fost prezentate argumentele de marketing a proiectului pentru deschiderea în Ceadîr-Lunga a unui centru ecvestru de întremare. Studiind experiența țărilor vecine, școlile ecvestre din Chișinău și Tiraspol, experții au propus să ofere servicii asemănătoare și în Ceadîr-Lunga. În special, acestea pot fi antrenamente de călărie, ședințe foto pentru evenimente festive, tratarea copiilor cu necesități speciale prin contactul cu caii, turism de agrement.


În același timp, ferma de cai își va păstra și scopul principal – creșterea și selectarea cailor din rasa Oryol.


În cadrul discuției, bașcanul a remarcat importanța modernizării infrastructurii fermei de cai.


„Autoritățile regionale au ajutat de mai multe ori ferma de cai. Au fost alocate fonduri pentru amenajarea teritoriului și reparația clădirii principale, unde se află caii. Crearea infrastructurii turistice ar putea avea loc ca parte a unui parteneriat public-privat”, a spus Vlah.
Șeful autonomiei a propus, de asemenea, prezentarea proiectului în cadrul celei de-a V-a ediții a Forumului Internațional InvestGagauzia-2019.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load