TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Găgăuzia va semna un Acord de cooperare cu Tirolul de Sud

Găgăuzia dorește să semneze un Acord de cooperare cu Tirolul de Sud și să preia experiența acestei regiuni autonome a Italiei în problemele funcționării autorităților locale, a legislației, a sistemului financiar și a limbilor.

Acest lucru a fost declarat de către bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul unei întrevederi cu Excelența Sa, doamna Valeria Biagiotti, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, informează Noi.md.

În cadrul întrevederii părțile au abordat eventualele perspective ale cooperării.

Guvernatoarea Autonomiei a remarcat interesul conducerii Găgăuziei pentru studierea și implementarea experienței regiunii autonome din Tirolul de Sud privind funcționarea autorităților locale, a legislației, a sistemului financiar și a limbilor.

Bașcanul și-a exprimat disponibilitatea de a construi o cooperare interregională productivă cu Tirolul de Sud și de a semna un Acord de cooperare în acest sens.


Irina Vlah și Valeria Biagioti au efectuat un schimb de opinii asupra viitoarei conferințe internaționale sub egida Înaltului Comisar pentru Minoritățile Naționale OSCE, în cadrul căreia va fi luată în considerare experiența dezvoltării instituționale a Autonomiei Găgăuziei în sistemul structurii administrativ-teritoriale a Republicii Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load