COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Găgăuzia va implementa experiența Turciei în domeniul educației profesional-tehnice

Găgăuzia va implementa experiența Turciei în domeniul educației profesional-tehnice

O delegație formată din membri ai comitetului executiv al Găgăuziei, în frunte cu Olesea Tanasoglo s-a aflat într-o vizită de lucru în Turcia în perioada 3-7 februarie cu scopul de a studia experiența funcționării colegiilor industriale și școlilor superioare profesional-tehnice din Turcia și de a avea întrevederi la Ministerul Educației și agenția TIKA, transmite Noi.md.

Delegația, din care au făcut parte șefii mai multor direcții ale Comitetului Executiv, a vizitat Liceul profesional-tehnic "Atatürk" și Liceul profesional-tehnic din cadrul Camerei de Industrie private din Ankara.

În sistemul de învățămînt al Republicii Turcia a fost implementată cu succes experiența învățămîntului dual. Autoritățile Găgăuziei sînt interesate să aplice această experiență în viitorul Colegiu de Industrie, a cărui construcție va începe în acest an cu sprijinul președintelui Turciei.


În cadrul întrevederii extinse la Ministerul Educației al Turciei au fost discutate posibilitățile de pregătire a cadrelor didactice ale viitorului colegiu, conlucrarea în elaborarea programelor de învățămînt și schimbul de studenți.

Etapele de construcție a Colegiului de Industrie, membrii delegației găgăuze le-au discutat cu șeful secției pentru țările balcanice a agenție TIKA, Mahmut Chevik.

S-a convenit că la sfîrșitul lunii februarie va avea loc vizita unor specialiști ai Ministerului Educației din Turcia și Agenției TIKA în Găgăuzia.
La Comrat, cu participarea specialiștilor turci, va avea loc o ședință extinsă de determinare a listei specialităților care vor fi deschise la Colegiul de Industrie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load