Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Găgăuzia va extinde cooperarea cu Ucraina

7 oct. 2019,, 18:20   Sudul Moldovei
2139 0

Găgăuzia intenționează să extindă cooperarea cu Ucraina.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul unei întrevederi între bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah și însărcinatul cu afaceri din Ucraina în țara noastră, Vladimir Boeciko, care au discutat aspecte privind consolidarea cooperării dintre Găgăuzia și Ambasada Ucrainei în Moldova, transmite Noi.md.

În cadrul discuției, bașcanul a spus că autoritățile din Găgăuzia stabilesc în mod activ relații cu parteneri externi. În acest sens, Irina Vlah a remarcat potențialul deosebit al parteneriatului economic și cultural dintre Găgăuzia și regiunea vecină Odessa din Ucraina.

Șeful autonomiei a menționat că colectivele de creație din Găgăuzia participă în mod regulat la evenimente culturale organizate la Odessa, Bolgrad, Reni și în alte orașe ucrainene. În același timp și Găgăuzia ar fi bucuroasă să desfășoare zilele culturii ucrainene în autonomia găgăuză.

Părțile au discutat despre posibilitatea Ambasadei Ucrainei de a oferi sprijin gimnaziului-grădinița”Vovciok” din satul Ferapontievca. Aceasta este singura instituție de învățămînt din sudul Republicii Moldova unde este predată limba și literatura ucraineană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?