TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Găgăuzia va continua să participe pe scară largă la programele UE în Moldova

Găgăuzia va continua să participe pe scară largă la programele UE în Moldova

Găgăuzia va continua să participe pe scară largă la programele realizate de UE în Moldova.

Acest lucru a fost menționat în cadrul unei întrevederi susținute de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Mihalko, relatează Noi.md.


În cadrul discuției părțile au efectuat un schimb de opinii pe marginea situației politice în țară și au stabilit prioritățile viitoarei cooperări.

Șefa autonomiei a remarcat aportul semnificativ adus de Uniunea Europeană la dezvoltarea social-economică a regiunii. În ultimii patru ani, în cadrul diverselor programe, în modernizarea infrastructurii autonomiei și susținerea businessului mic au fost investite zeci de milioane de lei.

Părțile au ajuns la înțelegerea că Autonomia Găgăuză ar trebui și pe viitor să participe pe scară largă la programele realizate de Uniunea Europeană în Republica Moldova.

În septembrie la Comrat va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului de Coordonare din care fac parte reprezentanții donatorilor externi și cei ai Comitetului Executiv al Găgăuziei. Irina Vlah l-a invitat pe Peter Mihalko să participe la această manifestare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load