COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Despe ce a vorbit Bașcanul Găgăuziei cu ambasadorul SUA și șeful misiunii USAID în Moldova?

Despe ce a vorbit Bașcanul Găgăuziei cu ambasadorul SUA și șeful misiunii USAID în Moldova?

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan, și șeful misiunii USAID in tara noastra, Scott Hawlander, s-au întâlnit cu Bashkan Irina Vlah în timpul unei vizite de lucru în Autonomia Găgăuz, transmite Noi.md.

Șeful autonomiei în timpul discuției a pus problema consolidării statutului juridic special al Găgăuziei în legislația națională și în diferite aspecte ale cooperării umanitare.

Bashkan și-a comunicat interlocutorii că anul acesta Legea „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)” împlinește 25 de ani de la adoptarea sa.


„Din păcate, o serie de articole din această lege de bază nu au funcționat sau au fost ulterior nivelate de acte legislative ulterioare. Unele articole au fost anulate de instanțe. Această situație provoacă o preocupare profundă în rândul conducerii și publicului larg al Găgăuziei ”, a spus Irina Vlakh.

În acest context, Bashkan a remarcat că această problemă poate fi rezolvată doar cu implicarea partenerilor externi de frunte ai țării noastre, inclusiv a Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, părțile au lăudat nivelul actual al cooperării umanitare dintre Găgăuzia și organizațiile guvernamentale americane. Doar USAID a implementat zeci de proiecte de infrastructură și sociale, care au îmbunătățit semnificativ calitatea vieții în regiune.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load