Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Cum ar putea contribui Franța la dezvoltarea sudului Moldovei?

18 mai. 21:15   Sudul Moldovei
2513

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întîlnit, la Comrat, cu o delegație a Senatului Franței, din care face parte dna Veronique Guillotin, Senator și președinte al Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova, și senatorul dl Michel Canevet.

La întrevedere a participat și Excelența Sa dl Graham Paul, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Republica Moldova. Aceasta este prima vizită a senatorilor Republicii Franceze în Autonomia Găgăuză, transmite Noi.md.

Irina Vlah și-a exprimat interesul pentru stabilirea cooperării interparlamentare cu Franța.

"Democrația în Moldova este la fel de fragilă ca în momentul proclamării independenței, acum 30 de ani. Lipsa experienței parlamentare se resimte acut atît la Chișinău, cît și la Comrat. Situația este complicată de faptul că nu ne-am dat seama încă, că democrația nu este doar o sursă de drepturi și libertăți personale, ci, în primul rînd, cere fiecăruia dintre noi să respecte cu strictețe îndatoririle și responsabilitățile democratice. Vă mulțumim pentru disponibilitatea Dumneavoastră de a contribui la dezvoltarea unor practici parlamentare sănătoase și sperăm cu ajutorul Dumneavoastră să îmbunătățim semnificativ cultura parlamentară și democratică. Acest lucru este necesar mai ales în perioada de criză. De asemenea, va da un impuls important dezvoltării democrației durabile în Moldova și, ulterior, dezvoltării unei economii durabile", a menționat bașcanul Găgăuziei.

Guvernatorul Găgăuziei, împreună cu senatorii și Excelența Sa Ambasadorul Franței, au vizitat Liceul Teoretic "M. Eminescu" din Comrat, unde peste 180 de elevi studiază limba franceză. Conducerea instituției de învățămînt, profesorul și elevii i-au cunoscut pe oaspeți cu procesul de învățare a limbii franceze.


În cadrul discuției cu profesorii au fost abordate posibilitățile de acordare a suportului metodologic pentru predarea limbii franceze în Găgăuzia și îmbunătățirea calificării cadrelor didactice.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав