Cînd vor începe turcii construirea unui nou stadion în Comrat?

Cînd vor începe turcii construirea unui nou stadion în Comrat?

Construcția unui nou stadion în Comrat, finanțat de Turcia, va începe în curînd, transmite Noi.md.


Despre acest lucru s-a discutat în cadrul întrevederii, pe care autoritățile din Găgăuzia au avut-o cu delegația din Turcia, care a sosit într-o vizită de lucru în autonomie. Delegația Turicei include reprezentanți ai municipalității din sectorul Altynda din orașul Ankara și a companiei de dezvoltatori care va realiza lucrările de construcție a unui nou stadion în municipiul Comrat. 


Scopul principal al vizitei este de a discuta ultimele detalii ale viitoarei construcții a stadionului. Membrii delegației s-au întîlnit cu prim-viceguvernatorul UTA Gagauz-Yeri, care exercită funcțiile bașcanul Găgăuziei, Vadim Ceban, șeful Direcției principale de tineret și sport din Găgăuzia,


Serghei Stoianoglo și primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov.
Membrii delegației au inspectat stadionul din Comrat pentru a identifica disponibilitatea completă a terenului pentru lucrările de construcție. Lucrările de construcție vor începe în curînd.


Acordul de construire a unui nou stadion în municipiul Comrat a fost atins după vizita președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în Găgăuzia.
Anterior a fost anunțat că Turcia va investi mai mult de 10 milioane de euro în construcția unui nou stadion regional în Comrat pentru 5 mii de locuri. În special, autoritățile turce își vor asuma toate cheluielile de demolare a construcției și construirea unui nou stadion regional în Comrat, iar în apropierea acestui stadion va fi construit un complex sportiv.


În complexul sportiv, zona de Joc va permite organizarea jocurilor și competițiilor de box, baschet, volei, futsal și alte genuri de sport. Ansamblul arhitectural general presupune prezența vestiarelor, a unei zone de parcare, amenajarea drumurilor de acces și a teritoriului adiacent.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load