X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1083

Cea de a patra ediție a Festivalului fructelor de vară a avut loc în orașul Ștefan Vodă

15 aug. 20:00   Sudul Moldovei
1126 0

Cea de a patra ediție a Festivalului fructelor de vară cu genericul ,,Paradisul Piersicului” a avut loc la data de 14 august curent în orașul Ștefan Vodă. Evenimentul care s-a desfășurat în Piața Libertății din oraș a atras multă lume îndrăgostită de gusturi fașcinante, arome și miresme amețitoare.

Festivalul a fost organizat de Consiliul raional Ștefan Vodă și Direcția Agricultură și alimentație a raionului, informează Noi.md cu referire la studio-l.online.

Astfel producătorii autohtoni de piersici, caise prune și struguri au ademenit trecătorii cu deliciile naturii. Potrivit Dianei Rusu, șefa Direcției Agricole din raionul Ștefan Vodă, festivalul a avut drept scop promovarea producătorilor de fructe autohtoni și impulsionarea dezvoltării sectorului pomicol din raion. La fel, promovarea tehnologiilor moderne de producere a fructelor și materialului săditor pomicol, precum și familiarizarea populației cu beneficiile consumului de alimente sănătoase.

Festivalul fructelor de vară a atras și printr-un tîrg gastronomic, în care gospodinele din tot raionul au propus vizitatorilor o călătorie culinară plină de bunătățuri și de savoare. Festivalul și-a propus și reînvierea artei meșteșugărești și crearea oportunităților pentru dezvoltarea businessului rural și promovarea turismului intern.


Festivalul ,,Paradisul Piersicului” din acest an a fost deschis de alaiul colectivelor artistice din raionul Ștefan Vodă, defilarea și parada oamenilor de cultură în straie naționale. La festivalul fructelor de vară din acest an au fost prezenți și agenții economici, care și-au expus fructele în stare proaspătă, uscată, congelată, conservată sau coaptă. În cadrul festivalului Consiliul raional și Direcția de profil din Ștefan Vodă au organizat mai multe concursuri, identificînd astfel: „Promotorul fructelor pe piața locală 2022”, „Lider în producerea piersicului 2022”, „Livada anului 2022”, „Cea mai gustoasă băutură din piersici”, „Cea mai valoroasă și originală expoziție de fructe”, „Cea mai frumoasă și originară prezentare a localității”. Învingătorii au fost premiați și menționați cu diplome.

Festivalul a fost organizat de Consiliul Raional Ștefan Vodă, avînd drept parteneri primăriile satelor și comunelor din raion.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав