X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Agenția de Mediu vine cu precizări, după analizele efectuate în urmă incendiului la Portul Giurgiulesti

23 ian. 2023,, 12:55   Sudul Moldovei
2057 0

Reieșind din rezultatele investigațiilor efectuate de reprezentanții Agenției de Mediu, după incendiul de săptămîna trecută la Portul Giurgiulesti, au fost identificate depășiri nesemnificative ale normei sanitare pentru dioxidul de azot, de 1,2 ori.

Un nivel sporit al poluării aerului s-a atestat pentru conținutul de fenol, care a depășit normă sanitară de la 2,2 pînă la 3,8 ori, pentru diferite locații, transmite protv.

„Agenția de Mediu a continuat monitorizarea nivelului de poluare a aerului, iar că rezultat al intervenției repetate la dată de 17 ianuarie 2023, a specialiștilor Laboratorului de Referință de Mediu al Agenției de Mediu la locul incidentului, investigațiile de laborator au demonstrat menținerea unui nivel sporit de poluare a aerului pentru conținutul de fenol, în probele colectate la distanțe de pînă la 100 m de rezervoarele incendiate, care au depășit normă sanitară de la 1,5 pînă la 2,0 ori”, se mai arată în comunicatul Agenției de Mediu.

În urmă evaluării datelor în condiții de laborator, la dată de 19 ianuarie, a fost înregistrat un nivel de poluare a aerului sporit privind conținutul de fenol, care s-a atestat în limetele de la 1,2 pînă la 3,3 ori depășire a normei sanitare.

„Percepția mirosului specific este condiționată de prezența fenolului în aerul atmosferic, care se presupune că este emanat de supraîncălzirea vatei minerale, utilizată drept strat izolator a rezervoarelor de depozitare a șrotului de floarea soarelui”, potrivit specialiștilor.


La dată de 16 ianuarie, un rezervor cu peste o mie de tone de cereale din Portul Giurgiulesti a fost cuprins de flăcări, după ce s-a prabuzit. Șase echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările.

La doar patru zile distanță, la dată de 20 ianuarie, un alt rezervor cu resturi de floarea soarelui de la Portul Giurgiulesti a fost cuprins de flăcări. Cinci echipaje de pompieri au intervenit pentru a lichidă incendiul.

Un alt incendiu la Portul Giurgiulesti a avut loc și ieri. Rezervorul nr.2 încărcat cu șrot de floarea soarelui a luat foc.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав