Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În municipiul Chișinău au fost instalate primele semafoare inteligente

16 dec. 2022,, 21:33   Capitala
7521 0

Primele semafoare inteligente din Chișinău au fost date în exploatare. Dispozitivele evaluează numărul autoturismelor în intersecție și determină de sine stătător lungimea undei pe benzile de deplasare pentru ca să diminueze ambuteiajele.

Nodul rutier bd. Dacia – str. Băcioii Noi este prima intersecție din municipiul Chișinău unde a fost modernizat obiectivul de semafoare, prin amplasarea semafoarelor inteligente. Potrivit edilului, aceasta constituie cea mai periculoasă din intersecțiile din municipiu, unde, conform datelor poliției, 70 la sută din accidentele rutiere sînt cu urmări fatale, transmite deschide.

Intersecția a fost reorganizată pentru siguranța pietonilor. Au fost reamenajate trotuarele, montate parapete pietonale de protecție, în proces fiind și strămutarea stațiilor de așteptare a transportului public. Costul total al lucrărilor depășește patru milioane de lei.

În perspectivă, semafoare inteligente urmează să fie instalate și în alte intersecții de pe bd. Dacia, pe tronsonul cuprins între str. Băcioii Noi și str. Burebista. Se va face și o evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente și se va decide unde vor mai fi modernizate astfel intersecțiile.

În anul curent, întreprinderea „Lumteh” a modernizat obiectivele de semafoare în mai multe intersecții din capitală, precum: Sarmizegetusa (intersecție cu străzile Minsk, Burebista, Zelinski, Cuza Vodă, Gr. Botanică), Cuza Vodă, Calea Orheiului, Trandafirilor.


13
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?