Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Autoritățile din Chişinău au început să traseze marcajele rutiere prin oraş

17 iul. 2021,, 11:57   Capitala
2655 0

Deşi trebuiau să fie gata de prin luna mai, abia acum autorităţile din Chişinău au început să traseze marcajele rutiere prin oraş.

Muncitorii vopsesc străzile doar noaptea şi au mult de muncă pentru că aproape 90 la sută dintre străzile Chişinăului au marcajele şterse şi creează situaţii periculoase în trafic. Cei de la drumuri se scuză şi dau vina pe ploi şi pe procedurile birocratice.

La multe treceri de pietoni abia se mai zăresc dungile albele iar pe altele au dispărut cu totul.

DANIELA FOCŞA, reporter TVR MOLDOVA: „La intersecţia străzilor Bucureşti cu Nicolae Iorga aglomeraţia e mare întreaga zi. Deşi în preajmă sînt cîteva instituţii de învăţămînt, Palatalui Republicii, staţii de aşteptare, trecerile de pietoni rămîn nemarcate. În faţa mea este o zebra, însă atît pietoni cît şi şoferii cu greu îşi pot da seama de acest lucru, pentru că au rămas doar cîteva pete de alb”.

Pietonii trebuie să fie foarte atenţi, pentru că mulţi şoferi recunosc că nu văd trecerile de pietoni şi la identifică doar după indicatoare. Fără marcaje vizibile, timpul de reacţie în caz de pericol creşte foarte mult.

De cîteva zile, pe unele străzi au aparut marcaje proaspăt vopsite. Se lucrează doar noaptea pentru a nu bloca traficul. Pe strada Vasile Alecsandri dungile noi de pe trecerea de pietoni par la fel ca pa o zebra cocoşată. Responsabilul de lucrări dă vina pe drumurile proaste.

Cei de la Primăriei recunosc că s-a marcat doar zece la sută dintre străzi. Sunt planificate lucrări doar pe cele mai circulate drumuri din oraş.

SERGIU TOMIŢĂ, şef, Regia Exdrupo: „Din cauza tărăgănării cu mixurile asfaltice, dar şi condiţiile climaterice cam ne-au dat bătăi de cap, la moment s-a reuşit de aplicat pe circa 20 de străzi. Se vopseşte la moment cu în anii precedenţi cu vopsea acrilică, termenul de viaţă a acesteaia e de la patru la şase luni”.

În acest an, Primăria Chişinău a cumpărat 90 de tone de vopsea acrilică specială pentru marcaje rutiere. Doar în primele cinci luni ale anului, în Chişinău s-au produs 123 de accidente rutiere pe trecerile de pietoni. Patru oameni au murit şi 122 au fost răniţi.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?