Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tomberoanele din capitală pline cu mîncarea rămasă de la Revelion

2 ian. 2021,, 17:38   Capitala
4514 0

După sărbători, o parte dintre bucatele rămase sînt folosite la pregătirea altor mîncăruri sau cel mai adesea sînt aruncate. În mediul rural, de resturi profită animalele din curte.

Găinile familiei Bunduche din satul Buţeni, raionul Hînceşti, au avut astăzi în meniu... salată olivier.

De o masă deosebită s-au bucurat şi iepurii. Iar căţeluşa Giulia a avut parte de alte bunătăţi rămase de la masa de Revelion.

Gospodina casei a pregătit pentru noaptea dintre ani mai multe feluri de bucate, însă multe au rămas nemîncate, transmite publika.md.

"Absolut nimic nu se pierde. Ceea ce rămîne, folosim în ceea ce putem să folosim. De pildă dacă rămîne canea de la răcituri, putem face un sos, nu se aruncă. Din cîrnaţ, caşcaval, tot ce rămîne, facem pizza."

Cei de la oraş sînt nevoiţi să arunce resturile de la masa de Revelion la tomberon.

"Avem tradiţie să facem mese pentru 50 de oameni, dar nu vin decît 25. Restul mîncării se aruncă. Asta este explicaţia."

"Salată în primul rînd. Pentru că se prepară în cantităţi mari şi nu se mănîncă."

"Folos din asta că faci atîta mîncare, şi iată o arunci."

Potrivit psihologilor, moldovenii au în sînge obiceiul de a-şi întîmpina oaspeţii cu mese doldora de bucate. Iar Revelionul nu este o excepţie.

"De fapt, masa de sărbătoare este de afiliere emoţională pentru membrii familiei, pentru cei dragi. Şi mai puţin o competiţie culinară."

În Moldova nu sînt date statistice cu privire la cantitatea exactă de produse alimentare care ajunge la gunoi. Potrivit Regiei Autosalubritate, doar în Chişinău, aproape 70 de mii de tone de mîncare ajung anual la tomberon. Asta înseamnă 30 la sută din totalul deşeurilor ridicate din oraş.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?