X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Lacul Crater, safirul Statelor Unite (FOTO)

27 aug. 2018,, 23:30   Externe
11830 0

Lacul Crater s-a format în vestul Statelor Unite, în zona Klamath şi este renumit în lume pentru albastrul intens şi claritatea apelor.

Adîncimea lacului ajunge pînă la 594 de metri, fiind cel mai adînc lac al Statelor Unite. Anul 1850 este momentul descoperirii spectaculosului Lac Crater de către un explorator american pe numele său John Weslley, Hillman.

Şi modul său de formare este inedit, prăbuşirea Muntelui vulcanic Mazama a avut rolul decisiv în geneza acestuia. Nu există rîuri care se varsă în Lacul Crater, iar evaporarea normală din sezonul uscat este compensată de precipitaţii abundente care păstrează constantă adîncimea lacului.

Încă un element a contribuit la formarea celebrităţii Lacului Crater. Un copac înalt, apărut din senin şi-a menţinut poziţia verticală pentru mai bine de un secol în apele lacului. Astăzi, prezenţa unui ciot reaminteşte de existenţa acestuia care s-a descompus din cauza temperaturilor scăzute ale apei.

Lacul Crater are un climat subalpin, cu veri blînde şi uscate şi ierni reci cu zăpezi abundente. Aceste zăpezi se topesc de obicei începînd cu mijlocul lunii iulie. Gerul nu este un fenomen necunoscut în zona Lacului Crater şi, în anii trecuţi şi-a făcut simţită prezenţa chiar şi în luna iulie. Datorită faptului că în Lacul Crater nu se varsă nici un afluent şi nu există poluare, apele sale sînt unele dintre cele pure. Acest fapt a fost studiat şi dovedit de cercetările geologice care au relevat de asemeni faptul că lacul are un nivel ridicat de săruri dizolvate.


Accesul în regiune se face doar pe Cleetwood Trail, un traseu abrupt care se parcurge pe jos. Nu există drumuri pentru autoturisme, trenuri sau ale mijloace de transport. Poate vă întrebaţi cum au ajuns bărcile pe lac. Ei bine, ele au fost aduse pe Lacul Crater cu elicopterul.

Lacul Crater face parte din Parcul Naţional care îi poartă numele. Acesta este alcătuit din Lacul Crater, dealurile şi pădurile din jur şi din rămăşiţele unui fost vulcan. Regiunea pune la dispoziţie multe trasee montane cu posibilitatea de a fi explorate, dar şi sectoare de camping. Pescuitul în Lacul Crater este o activitate deschisă pentru toţi pasionaţii şi nu este nevoie de nici un fel de licenţă. În adîncurile apelor există numeroase specii de peşti rare printre care somonul kokanee şi păstrăvul curcubeu. Desigur, pescarii ar fi mîndri să aibă în undiţele lor un asemenea exemplar.

Înotul este permis în apele Lacului Crater, însă trebuie să fii un foarte bun înotător. În caz contrar poţi alege o plimbare cu barca pe apele albastre şi limpezi. Chiar şi aşa vei avea parte de momente plăcute, relaxante şi un peisaj de vis.

Lacul Crater este accesibil în totalitate în lunile de vară. Deseori, pe timp de iarnă, ninsorile abundente fac accesul periculos, aşa încît singurul drum care duce la frumoasa regiune este închis. Chiar şi aşa, Lacul Crater rămîne o acumulare de apă unică în lume, care atrage anual zeci de mii de turişti din toate colţurile lumii dornici să exploreze un spaţiu cu adevărat inedit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?