Volvo schimbă regulile: Viteza maximă a tuturor modelelor sale

Volvo schimbă regulile: Viteza maximă a tuturor modelelor sale

Volvo va limita electronic viteza maximă a tuturor maşinilor sale la 180 km/h, începînd cu anul 2020, pentru a spori siguranţa în trafic. 

Restricţia de viteză face parte dintr-un pachet de siguranţă al companiei. Volvo îşi doreşte ca NIMENI să nu mai fie rănit serios sau să moară într-un autoturism Volvo, pînă la finele deceniului.

Volvo spune că limita de 180 km/h a fost stabilită ţinîndu-se cont pe de o parte de siguranţa rutieră şi pe de altă parte de dorinţele cumpărătorilor. Rivalii germani de la BMW şi Audi introduc limitatoare de viteză la 250 km/h.

Dincolo de limitarea forţată a vitezei pe noile maşini, Volvo doreşte să introducă două noi tehnologii de limitare a vitezei. Acestea sînt „controlul inteligent al viteze” („smart speed control” - SSC) şi un sistem de tip „geoprotecţie”, care limitează automat viteza în apropierea şcolilor şi spitalelor.

Potrivit Volvo, dincolo de o anumită viteză, actuala tehnologie de asistenţă la volan NU mai este eficientă în prevenirea rănilor grave sau a deceselor, în contextul unui accident rutier.

Compania auto suedeză citează cifrele Administraţiei Naţionale a Siguranţei Traficului şi Autostrăzilor (NHTSA) din SUA, care arată că, în 2017, circa 25% din toate decesele rezultate în urma unor accidente rutiere au fost cauzate de viteza excesivă.

De asemenea, Volvo doreşte să combată problemele legate de consumul de alcool şi lipsa atenţiei la volan, folosind o tehnologie de recunoaştere facială, care va stabili dacă şoferul este sau nu APT să conducă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load