X 

Nissan și NASA extind activitatea de cercetare în domeniul șofatului autonom

6 feb. 2018,, 11:53   Ştiri Auto
3992 0

În cadrul expoziției internaționale de electronică CES 2018 compania Nissan North America, Inc. (filiala Nissan Motor Co. Ltd. în SUA) a anunțat despre încheierea unui contract cu Centrul de cercetare NASA Ames, din California.

Tema contractului – colaborarea în domeniul cercetărilor științifice și elaborarea tehnologiilor pentru viitoarele servicii cu utilizarea sistemelor de șofare autonomă , precum și demonstrarea acestora în acțiune. O astfel de înnoire a condițiilor de colaborare Nissan – NASA se bazează pe succesele obținute și determină noile dimensiuni de activitate pentru a. 2019.

Conform condițiilor planului cincinal de activitate în comun, specialiștii Centrului de Nissan și cei de la NASA Ames au lucrat împreună asupra dezvoltării sistemelor șofatului autonom pentru automobile. În ianuarie, 2017 la expoziții electroniicii de larg consum și CES din Las Vegas, Nissan a prezentat tehnologia SAM (Nissan Seamless Autonomous Mobility). Este o platformă nouă de administrare a parcurilor auto, dotate cu sistemele șofatului autonom , creată în baza elaborărilor NASA. La această etapă de colaborare Nisan și NASA vor dezvolta succesul obținut, perfecționând sistemul SAM. Nissan și NASA vor testa SAM până a-l implementa în uz.

«Am creat SAM în baza tehnologiei NASA, elaborate pentru dirijarea ATV-urilor interplanetare, care se mișcă pe terenuri imprevizibile , – a spus Maarten Sierhuis, directorul centrului de cercetare Nissan. – avem scopul să folosim SAM, să ajutăm alte instituții la integrarea sigură a parcurilor auto în mediul urban imprevizibil. Aasemen4ea parcuri ar putea servi, spre exemplu, la închirierea automobilelor pe post de transport public sau pentru servicii logistice și de livrare. Etapa finală a contractului nostru ne va permite să ne apropiem de acest scop și să testăm SAM în condiții de lucru pe străzile publice ».

«Una dintre sarcinile strategice NASA – utilizarea tehnologiilor elaborate pentru realizarea misiunii și programelor NASA, în anexe comerciale și sociale cu o utilizare mai largă ,- declară Eugene Tu, directorul centrului NASA Ames. – Utilizarea elaborărilor NASA în sfera tehnicii robotizate pentru accelerarea implementării serviciilor mobile – este un exemplu perfect al faptului că acțiuni importante pentru valorificarea cosmosului pot fi utilizate în tehnologiile Avansate aici, pe Terra ».


Colaborarea cu NASA este parte componentă a caietului de sarcini Nissan în ce privește evoluția strategiei comerciale și tehnologice Nissan Intelligent Mobility. Acesta unește trei direcții de activitate asupra inovațiilor : Intelligent Drive, , Intelligent Power, Intelligent Integration. Sistemul SAM este un jalon important în dezvoltarea Nissan Intelligent Integration, deoarece creează infrastructura pentru integrarea sigură și optimă a serviciilor de mobilitate autonomă în mediul urban existent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?